Duikschool Born2Dive Crew Opleiding Specialisaties Jeugdopleidingen Duikondersteuning  
  DAN Opleidingen Inschrijven Agenda Arrangementen Foto/Video Contact  
 
 
 

B2D member

Vertrouwenspersoon

Mededelingen

Merchandise

Reacties

Nieuws

B2D Cadeau Cheque

Vulstation

Verhuur duikmateriaal

Mijn Duik applicatie

Duikersgids

Duikwrak Scharendijke

BHV opleidingen

Bronvermelding

Copyright

 

Duik jij al ecologisch?


Wil je aantonen dat jij je bewust bent van de ecologie zowel onder als boven water? Maak dan de gratis kennistoets en word een ECO-Diver.

Word ECO-Diver!
Genieten van de natuur onder water, dat is de drijfveer van bijna iedere sportduiker! Al dat moois onder water bekijken, fotograferen en delen met anderen, daar gaat het vaak om. Helaas is de natuur onder water kwetsbaar. Verstoring, aanraken of het beschadigen van dieren en planten (bewust of onbewust) moet zoveel mogelijk voorkomen worden. Je bewust worden van jouw aanwezigheid en de invloed op de natuur onder water lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet altijd. Om de impact van duikers op de natuur zo klein mogelijk te houden willen de Vlaamse en Nederlandse sportorganisaties, NELOS en NOB, het ecologisch bewustzijn van duikers versterken. Daarom kun je als ecologisch bewuste duiker nu het onlineECO-Diver-certificaat behalen.

Kennistoets
Via de website www.ecodiver.nl en www.ecodiver.be is de kennistoets te bereiken. De online kennistoets bestaat uit 25 vragen waarvan er twintig goed moeten worden beantwoord om het certificaat te ontvangen. De vragen van de toets zijn opgedeeld in de categorieŽn algemene duikkennis, onderwaterleven, duiklocatie en algemene vragen.

Certificaat ECO-Diver
Als de toets met een voldoende is afgerond dan kun je door middel van het invullen van je e-mailadres het certificaat ECO-Diver digitaal ontvangen. Met dit certificaat kun je vervolgens naar verschillende duikshops in Zeeland en BelgiŽ om het pasje Ďik ben ECO-Diverí op te halen. Dit pasje is gemaakt van plastic en dankzij het formaat eenvoudig mee te nemen naar de waterkant. Hierdoor kan iedereen zien dat jij ecologisch bewust duikt. 

  
© John de Jong

  
© Wim-Frank Kolk

  
© John de Jong

  
© Roel van der Mast

  
© Wim-Frank Kolk

  
© Koos Bakker

  
© Wim-Frank Kolk

  
© John de Jong

  
© Wim-Frank Kolk

  
© Wim-Frank Kolk

  
© John de Jong

  
© Wim-Frank Kolk

  
© Koos Bakker

  
© Wim-Frank Kolk

  
© John de Jong

  
© Wim-Frank Kolk

  
© Koos Bakker

 
 
 
Onderwatersport Bond DAN Europe World Underwater Federation