Duikschool Born2Dive Crew Opleiding Specialisaties Jeugdopleidingen Duikondersteuning  
  DAN Opleidingen Inschrijven Agenda Arrangementen Foto/Video Contact  
 
 
 

B2D member

Vertrouwenspersoon

Mededelingen

Merchandise

Reacties

Nieuws

B2D Cadeau Cheque

Vulstation

Verhuur duikmateriaal

Mijn Duik applicatie

Duikersgids

Duikwrak Scharendijke

BHV opleidingen

Bronvermelding

Copyright

 

Duikwrak Scharendijke


Sinds 2011 is de Provincie Zeeland drie prachtige duikattracties rijker: het in de Oosterschelde geborgen schip Le Serpent en de twee kleine schepen De Rat en De Zeehond zijn afgezonken in het Grevelingenmeer, om daar dienst te gaan doen als duikwrak voor sportduikers.

Na in de zomer van 2011 Le Serpent in het Grevelingenmeer te hebben afgezonken, hebben Dive-Inn de Kabbelaar, de Nederlandse Onderwatersport Bond, Rijkswaterstaat Zeeland, Provincie Zeeland, Gemeente Schouwen-Duiveland en Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen dit project een vervolg gegeven.

Ervaren sportduikers hebben vanaf het eerste moment enthousiast op de komst van Le Serpent gereageerd. Gezien de diepte, namelijk tussen de 19 en 29 meter, waarop het schip uiteindelijk terecht is gekomen, miste de beginnende sportduiker echter een geschikt duikwrak in het Grevelingenmeer.

Om die reden heeft het projectteam besloten om - binnen de kaders van de oorspronkelijke projectdoelstelling en de beschikbare financiën - naar mogelijkheden te zoeken om alsnog een duikwrak voor beginnende sportduikers te realiseren. Deze zoektocht heeft uiteindelijk echter niet één, maar twee nieuwe duikwrakken opgeleverd!

Het gaat hier om De Rat, een ijzeren scheepscasco van veertien meter lang en De Zeehond van negen meter lang. De schepen zijn op maandag 12 december 2011 op respectievelijk 12 en 10 meter diepte afgezonken, waardoor het zeer geschikte duikobjecten voor beginnende duikers zijn.

Ook het thuisfront kan meegenieten van de onderwaterbeelden: via webcams zijn beelden vanaf De Rat te zien!

Op 16 maart 2012 zijn de drie duikwrakken bij duikplaats Scharendijke West (16A) officieel geopend. Bovendien is het nieuwe informatiebord bij deze prachtige duikplaats onthuld. De duikwrakken Le Serpent, De Rat en De Zeehond, die afgelopen jaar in het Grevelingenmeer zijn afgezonken, nemen op dit bord uiteraard een zeer prominente plek in. In maar liefst vier talen is informatie over het duikgebied te vinden.
 
NOOT: Het duiken op Le Serpent mag alleen als je binnen de brevetdoelstellingen van je duikorganisatie duikt. Vanwege het ontbreken van daglicht en het soms slechte zicht raden wij alleen ervaren duikers aan op Le Serpent te duiken! 

Voor het duiken op het wrak is het gebruik van een reel (ook wel haspel genoemd) verplicht. Er zijn op het schip diverse bevestigingspunten om de reel aan vast te maken. Andermans reels mogen uiteraard nooit worden losgemaakt!

Wil je meer informatie... check dan www.leserpent.nl

 
 


 

  
  
 
 
 
Onderwatersport Bond DAN Europe World Underwater Federation