Duikschool Born2Dive Crew Opleiding Specialisaties Jeugdopleidingen Duikondersteuning  
  DAN Opleidingen Inschrijven Agenda Arrangementen Foto/Video Contact  
 
 
 

B2D member

Vertrouwenspersoon

Mededelingen

Merchandise

Reacties

Nieuws

B2D Cadeau Cheque

Vulstation

Verhuur duikmateriaal

Mijn Duik applicatie

Duikersgids

Duikwrak Scharendijke

BHV opleidingen

Bronvermelding

Copyright

 

Mededelingen


RUINERWOLD - Op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei 2019, organiseerden wij de specialisatie Introductie Onderwaterarcheologie.

Archeologische vondsten spreken tot de verbeelding. Vooral als het om vondsten onder water gaat. Beroepsarcheologen zoeken aan de hand van aanwijzingen naar voorwerpen, schepen of compleet vergane steden. Maar vaak ook worden er archeologische vondsten gedaan door amateur archeologen. 

Deze specialisatie was een introductie in de onderwaterarcheologie. Vragen als ‘Wat is onderwaterarcheologie?’, ‘Met welke wetten en regels heb je als onderwaterarcheoloog te maken?’ en ‘Waar kan ik meer leren over onderwaterarcheologie?’ kwamen uitgebreid aan de orde. Steeds werd de situatie in de Nederlandse wateren als uitgangspunt genomen.

In de Nederlandse wateren ligt nog veel onontdekt archeologisch erfgoed. Dat is niet zo vreemd want Nederlandse activiteiten in het verleden hebben veelal te maken met de zee en de handelsrelatie met andere landen. Een groot deel van dit onder water erfgoed is al boven water komen te liggen. De inpoldering van de Flevopolders heeft bijvoorbeeld voor de ontdekking van het allergrootste tot nu toe bekende scheepskerkhof ter wereld gezorgd.

 

  
  
  
  
 
 
 
Onderwatersport Bond DAN Europe World Underwater Federation